Saf yang rapat itu penting.



Assalamualaikum ya akhi wa ukhti :)
Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari Ramadhan tahun-tahun sebelum ini.
Berusahalah mengejar cinta dan janji Allah.
Biar hypocrite depan manusia, jangan hypocrite depan Allah.


Aku nak cer sikit one of ibadah yang famous masa bulan Ramadhan. Eleh, tengok gambar pon korang dapat teka lah. SOLAT SUNAT TARAWIH :)

Semalam kan, masa aku solat tarawih kat masjid kat area rumah aku. Aku geram sangat sangat tengok saf yang rongak dan yang menyedihkan, aku langsung tak berani nak menegur dan hanya mampu membenci dalam hati. Lemahnya iman di hati ini :'(

Sebab tu lah aku lagi suka solat kat masjid sekolah aku. Saf memang tersusun and rapat.

suka gila tengok dorang solat jemaah atas padang :D

P/S : K aku malas nak taep panjang panjang. Puasa lah katakan. Kihkihkih.

1 juri & hakim:

haz said...

btol3.. kt masjid yg haz pergi solat terawih tu pun kadang2 ada orang yang tak rapatkan saf.. nak tegur memg tak la kan. sebab kebanyakannye lagi berusia daripada kita..huu =.='