Koyak.

"Benda kecik pun nak emo."

Benda ni aku pernah terfikir sensorang (bila datang mood nak muhasabah, lol). At some point, aku pernah (beberapa kali) terfikir, kenapa orang nak emosi bila kita usik ke, tersentuh topik dia tak suka ke and so on. Dalam hati macam terfikir, "Benda kecik kot? Lek ah! "

But hey, we only know how it feels bila we get the chance to go through it, kan? Bila benda tu kena balik pada kita, dan orang pulak cakap kat kita, "Benda kecik pun nak emo. " Of course, kita pun ada alasan untuk justify emosi kita. Orang fikir benda kecik, tapi benda tu besar untuk kita. Same goes to us, kita fikir to benda lahai keciknya pesal nak emo, tapi bagi orang tu benda tu besar.

Because we were born different! Kalau dah physically kita lain dengan orang lain, of course pendapat, perasaan, pengalaman kita semua lain dengan semua orang. And that's that.

Lain orang, lain pendapat, lain perasaan. As simple as that.

Be nice (this is to remind myself first).

0 juri & hakim: