Amanah.

So, we know that bila kita dapat satu amanah, kita kena jaga amanah tu, kan?

Contohnya amanah tu, satu rahsia yang kita takleh bagitau sesiapa.

Let's say rahsia tu satu cerita. Aku rasa okay je kalau nak ceritakan cerita tu kat orang lain asalkan jangan kantoikan siapa empunya cerita atau siapa watak sebenar dalam cerita tu? Dan bila ditanya siapa owner/watak sebenar, bila orang cakap takleh bagitau, then takleh bagitau lah. Takpayah lah nak paksa orang bagitau. Elok orang taknak pecah amanah. Cuba kalau amanah kau orang pecahkan? Tak suka kan? Then jangan paksa paksa orang pecah amanah, pastu nak kata orang bajet baik sambil buat muka menyampah. Eh elok lah orang nak buat baik, nak simpan amanah. Kau sampai bila nak buat jahat, nak pecahkan amanah orang? Orang cakap sekali "Sorry, takleh, amanah. " or " Sorry, takleh, aib orang. " then paham paham sendiri lah, takyah lah sampai nak paksa, nak tau jugak. Kita ni manusia, bukan semua benda kita kena tau.

0 juri & hakim: