Recall #6

Ingat tak you cerita pasal you sorok kertas ujian dari parents masa kita dekat Velocity kat Boost dengan cerita pasal tennis masa kita kat belakang tempat parking Wangsa Walk?

Yang dekat Velocity tu is the very first time I saw you shed your tears. Tak tau. Teringat. Sakit tau tengok you nangis. I hate seeing you hurt.

Yang pasal tennis tu, I myself would cry too if I were in that situation. And again, I hate seeing you cry. I don't want anybody, anything hurt you.

Yang lagi sekali pasal terjumpa memo dalam hp you. Yang tu dengan I sekali bergenang, pasal...? Orang sayang dia kot, siapa je tak terasa hati even cuba nak tepis perasaan negative tu. Orang tak sangka awak pun nak sedih jugak. I was being emotional, I know that, and I dah pernah bagitau en I can heal myself so you should just ignore je benda tu actually even tho I'm hurting because I feel ridiculous masatu, I shouldn't feel hurt or terasa hati sebab benda dah lepas tapi tu lah dah hati nak rasa jugak, nak buat cemana. Didn't expect my condition affected you as well. I told you seeing you cry hurts me. Even bergenang airmata je pun but still no, don't. Time tu jugak stop terasa hati sebab taknak you hurt jugak. Time tu jugak the first time...you know 'the rest is history'.

Last sekali masa I fly balik sini, Kch. I nangis dalam flight, you nangis masa balik? Idk yang ni I tak tengok. Tapi sumpah tak tipu it hurts like hell bila badan kena pergi tapi hati tak mau ikut, hati nak tinggal. Bukan semua orang yang meninggalkan tu nak buat benda tu. I wanted to stay, I swear I do. And if not that, I wanted you to come with me. It's either that two. I balik tu baru I baca your surat sebab I ada motion sickness. Tau baca tak sampai suku lagi dah nangis macam apa je. Asal ulang baca je, nangis. Letting go wasn't easy. I dream of coming back each day. Lelagi bila tau dapat pindah sana. I'm counting days tau. Demi you.

Ingat lagu Leaving On A Jet Plane? Lirik dia ada cakap...

"When I come back, I'll wear your wedding ring. "

Sekarang tak tau apa dah jadi, cemana boleh jadi macam ni...

0 juri & hakim: